Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Montse Ríos ha presentat el seu darrer disc

Ho ha fet en una audició comentada dins el cicle “A l’Agrícol parlem de música”.

Aquest dissabte passat la pianista vilafranquina Montse Ríos va explicar el procés de recerca de partitures i el contingut del seu darrer treball discogràfic ‘L’escola catalana del piano. Els compositors oblidats’, tot escoltant fragments de les obres d’aquests compositors a cavall dels segles XIX i XX.

L’escola catalana del piano fa referència a la línia de transmissió entre mestres i deixebles a partir de Pere Tintorer i Joan Baptista Pujol fins ben entrat el segle XX.

Algunes de les peces d’aquest disc son “música de saló”, valsos o masurques, però també inclou estudis de caràcter tècnic adreçats als alumnes, com en el cas dels composats per Tintorer, d’una gran qualitat musical. I obres de més complexitat compositiva i amb un llenguatge més modern com son la fantasia En el Poble Espanyol de Maria Dolors Calvet o Thrénodie de Ricard Viñes.

Montse Ríos també va parlar del lligam d’alguns d’aquests compositors amb Paris, del seu paper en la dinamització musical de Barcelona, dels pianistes de cafè, dels constructors de pianos i del paper de la música en la Renaixença. La majoria de les obres son inèdites i el disc és un homenatge a aquells homes i dones sovint massa oblidats.

La sessió a l’Agrícol es va fer amb les mesures sanitàries pertinents i limitant l’aforament al 50%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: