Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les residències de gent gran de Vilafranca no saben la data exacta que faran la vacunació

La vacunació contra la Covid-19 a Catalunya es va iniciar la setmana passada, però el ritme és més baix del que s’havia previst inicialment i a Vilafranca encara no ha començat.

Inicialment s’havia anunciat que la vacunació contra la Covid-19 començaria a les residències del Penedès aquesta setmana, però de moment cap de les quatre residències que hi ha a Vilafranca té concretada la cita. Hem consultat a les responsables de les residències Ricard Fortuny, Mare Ràfols, Inglada Via i la Llar Josefina Mata i cap d’elles sap concretament quan se’ls adreçaran des del Departament de Salut per procedir a la vacunació de les persones residents i a les treballadores. La vacunació contra la Covid-19 s’ha d’iniciar en les residències de gent gran de Catalunya, ja que la voluntat és arribar a un dels col·lectius més vulnerables. De moment, les primeres dosis es destinaran a les 104.000 persones que viuen i treballen a les 1.408 residències del país. Abans d’arribar al conjunt de les residències aquest dilluns s’ha anunciat que s’avança també la primera etapa de vacunació als professionals sanitaris. Està previst que la primera etapa acabi per Setmana Santa i s’hagin pogut administrar 900.000 dosis de vacuna a un total de 450.000 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: