Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 arriba al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny

21 dies després de la primera els usuaris i treballadors del Ricard Fortuny reben entre aquest dijous i divendres la segona dosi de la vacuna contra la Covid.

Entre els passat 7 i 8 de gener el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny va ser el primer en rebre l’esperada vacuna de la Covid a Vilafranca. Pràcticament el 100% dels residents van donar el seu consentiment per poder ser vacunats i el Centre esperava poder assolir la immunitat de grup amb la segona dosi. Una dosi que arriba ara i que s’està subministrant entre aquest dijous, divendres i el proper dia 3 de febrer. Respecte a les informacions que parlen de la falta de vacunes o el retard en la seva arribada, la gerent del Centre Socio Sanitatari de Vilafranca Elisabeth Rutllant explicava que ells estaven molt tranquils ja que disposaven de prou marge de temps per a vacunar. Rutllant comentava que estaran encara més tranquils quan estiguin subministrades totes les segones dosis.

També des de la Residència Inglada Via ens han confirmat que el Departament de Salut té previst enviar un equip d’infermeres per procedir a injectar la segon dosi de la vacuna aquest proper cap de setmana. Des de les residències, que han patit de forma molt dura la pandèmia, consideren que poder aconseguir una certa immunitat de grup gràcies a la vacuna els pot permetre tornar a treballar amb una certa normalitat.

L’arribada de les vacunes a les residències de la gent gran de la comarca és una notícia positiva, especialment si es té en compte que aquest dimecres el Departament de Salut ha alertat que falten vacunes per tirar endavant el pla de vacunació previst. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha recordat que Pfizer va retallar un 50% la tramesa de la setmana passada i que durant tres setmanes més arribaran un 10% menys de vacunes d’aquesta farmacèutica. Això són 40.000 dosis menys. Dosis que posteriorment s’aniran recuperant però de moment la conseqüència és que aquest dijous, quan comença la distribució de la segona tramesa de vacunes existent, de 30.000 dosis, “les neveres estaran buides”. Aquestes 30.000 dosis s’administraran entre aquest dijous i dilluns al vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: