Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca realitza aquesta setmana controls d’ús dels patinets elèctrics

Els controls es fan fins diumenge, i la Policia Local de Vilafranca a banda d’informar sobre la normativa han posat ja dues denúncies per situacions de risc relacionades amb l’ús dels patinets.

La proliferació d’aquests vehicles de mobilitat personal en zones urbanes, en particular dels patinets elèctrics, ha irromput com un nou factor de risc en la mobilitat.

Tenint en compte que la presència d’aquests vehicles pot comportar conflictes de seguretat viària en la seva interacció amb la resta d’usuaris de la mobilitat, la Policia Local de Vilafranca realitza una campanya de control de les conductes de risc que puguin suposar perill per a la seguretat dels altres usuaris de la via, sempre tenint en compte la regulació aplicable vigent. Aquesta campanya, amb controls com el que hi havia dimecres al matí a la Rambla de Sant Francesc, durarà fins al proper diumenge 24 de gener.

Cal tenir en compte que els patinets, com qualsevol altre vehicle, tenen prohibida la seva circulació per voreres i zones de vianants i tampoc poden circular per vies interurbanes, travesseres, autopistes, autovies i túnels urbans. Com recorda l’Inspector de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, són vehicles i han de seguir les mateixes normes que la resta dels que circulen per els carrers de la vila.

Els controls volen alertar els usuaris sobre accions i situacions de risc, però també dimecres ja s’havien posat dues denúncies.

Els VMP han de disposar del certificat de circulació que garanteixi el compliment dels requisits tècnics exigits a la normativa i de la seva identificació d’acord amb allò establert al seu Manual de Característiques.

Recordem que tenen prohibida la circulació per voreres i zones de vianants. Els conductors estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues, amb les corresponents sancions si se sobrepassen els límits. Es podrà denunciar la utilització de dispositius de telefonia mòbil durant la conducció d’un VMP, i també la circulació amb aquests vehicles d’un número de persones transportades superior al de les places del vehicle. No es pot utilitzar auriculars connectats a receptors o reproductors de so mentre es circula amb un VMP, i en cas de circular de nit o en situacions de poca visibilitat el vehicle ha de disposar de llum i l’usuari portar roba o elements reflectants.

Romero explica que la majoria d’usuaris coneixen aquesta normativa, però considera que calen accions com aquests controls per insistir-hi.

En la majoria de casos les infraccions més habituals serien circular per voreres, circular contra direcció, fer-ho a velocitat inadequada o creuar passos de vianants també a altes velocitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: