Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Mancomunitat Penedès-Garraf ha donat la benvinguda a La Bisbal del Penedès

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha donat la benvinguda a La Bisbal del Penedès

Aquest dilluns s’ha celebrat la primera assemblea del 2021 de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

La sessió s’ha dut a terme de manera telemàtica a causa del context sanitari, i ha començat amb la presa de possessió de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, representat per la seva alcaldessa, Agnès Ferré, com a nou membre de la Mancomunitat.
Un altre dels assumptes destacats ha estat l’aprovació de l’adhesió del municipi de Gelida al CAAD Penedès, el centre d’acollida d’animals domèstics gestionat per la Mancomunitat, per tal de beneficiar-se del servei de recollida d’animals perduts i abandonats, que promou l’adopció d’aquells animals que no han estat recuperats pel seu propietari.
En la mateixa assemblea, el president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, ha fet un repàs a les principals dades i activitats que l’ens ha desenvolupat al llarg del 2020, un any marcat per la pandèmia de la COVID-19.
Vallès ha subratllat el paper vital de la Mancomunitat en un context tan difícil, garantint sense interrupció la prestació de serveis essencials, alguns d’ells de gran transcendència per a la seguretat i higiene sanitària de la ciutadania, com la gestió dels residus o de les aigües residuals. Es tracta d’un esforç ingent desplegat en l’ampli territori que cobreix la Mancomunitat, una extensió de més de 809 quilòmetres quadrats, i una població de més de 265.000 persones a qui es donen aquests serveis.
La Mancomunitat Penedès-Garraf va recollir al 2020 més de 134.00 tones de residus, un 3% més que l’any anterior, gestionant les dues plantes de gestió de residus de que disposa en el territori, a més de 13 deixalleries municipals i una deixalleria mòbil.
En àmbits com el del sanejament enguany s’ha reconegut la Mancomunitat com a Entitat Local de l’Aigua per part de l’Agència Catalana de l’Aigua, posant en valor les 66 instal·lacions que es gestionen al territori, i que permeten el tractament diari de gairebé 44.000 metres cúbics d’aigua residual. També cal assenyalar les prop de 2.700 analítiques d’aigües de consum i residuals, o les quasi 400 inspeccions sanitàries en establiments d’alimentació, a càrrec del servei de Laboratori de l’ens. Per la seva banda, el CAAD Penedès va recollir al 2020 més de 1.400 animals, impulsant l’adopció de 862 gossos i gats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: