Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Subirats demanar retirar la nau construïda per Pere Canals al camí del Sot

Alternativa per Subirats CUP considera que la millor forma de restituir la legalitat al camí del Sot és retirar la nau construïda per Pere Canals SL.

Segons explica a través d’un comunicat el grup municipal d’Alternativa per Subirats CUP, el juliol passat van denunciar la construcció d’una nau al paratge del camí del Sot amb un impacte important sobre el paisatge i visible des de molts punts de Sant Sadurní i Subirats.

Comenten que l’Ajuntament de Subirats i la Comissió Territorial d’Urbanisme havien autoritzat la construcció d’un celler promogut per Pere Canals S.L. Però la nau que s’estava construint no coincidia ni en ubicació ni en alçades al projecte presentat. La nau s’havia desplaçat i havia guanyat alçada. Per aquest motiu es va obrir expedient per restablir la legalitat urbanística i les obres es van aturar.

El que havia de ser un edifici semisoterrat esdevé, expliquen, una nau amb planta i un altell, mal dissimulat, fora de proporcions amb l’entorn i sense possibilitat d’integració en el paisatge.

Arribats a aquest punt, segueix el comunicat, el promotor inicia tràmits i presenta un nou projecte perquè es legalitzi l’obra realitzada. Alternativa per Subirats CUP apunta que ara es vol seguir endavant amb un projecte que no ha superat els estudis geotècnics i on els estudis previs de paisatge són paper mullat.

Des de l’APS-CUP qüestionen d’entrada que el govern municipal i la Comissió Territorial d’Urbanisme haguessin atorgat llicència per construir una nau en el terreny escollit, on a banda de la nau cal obrir accessos i altres construccions annexes.

Finalment pensen que hi ha motiu i arguments per no legalitzar d’aquesta construcció, que fer-ho seria un mal precedent, que des les administracions s’ha de ser clars per no fer perdre temps ni diners de forma innecessària, i quan una obra no és legalitzable s’ha de poder derruir i restituir l’entorn.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: