Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts celebra a Cal Figarot l’acte de presentació dels candidats per tot Catalunya

Tot i que inicialment no estava previst, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, va aparèixer aquest diumenge a l’acte de presentació de la candidatura, celebrat al local social dels Castellers.

Sota el lema ‘Junts per guanyar’, a l’acte també eren presents els caps de llista de les diferents circumscripcions i alguns integrants de la llista del partit pels comicis del proper 14 de febrer. Tenint en compte les restriccions sanitàries actuals, l’accés a Cal Figarot només estava permès pels mitjans de comunicació. Un acte amb clar ambient electoral, on va destacar l’absència de ciutadania o simpatitzants, que el van poder seguir en directe per streaming.
L’arribada de Jordi Sànchez va ser la sorpresa de la jornada. És un dels 12 líders del procés empresonats, amb una condemna de 9 anys de presó i inhabilitació per delicte de sedició.
Va ser el primer en iniciar el torn de parlaments i va fer una crida a sortir a votar el 14-F, advertint del perill de l’abstencionisme i enaltint la figura de la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs.
Per la seva banda, Borràs ha destacat l’excepcionalitat d’aquests comicis enmig d’aquest context marcat per la pandèmia. Borràs parlava de la metàfora del món casteller per fer pinya. La candidata de Junts també ha criticat que sigui la justícia espanyola la que dicti quina és la data més escaient per a celebrar les eleccions.

La candidata assenyalava la anormalitat democràtica amb la que s’afronten aquestes eleccions i criticava també la gestió duta a terme per el ministre Illa, ara candicat.

A l’acte també han intervingut el conseller Lluís Puig i Carles Puigdemont, per via telemàtica. També hi eren presencialment, els caps de llista de la resta de circumscripcions, Albert Batet per Tarragona, Gemma Geis per Girona i Ramon Tremosa per Lleida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: