Divendres, 5 de Març de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En una setmana han mort 17 persones als hospitals de l’Alt Penedès i Garraf per Covid-19

El gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, Josep Lluís Ibáñez, ha donat detalls de quina és la situació en aquests moments de la pandèmia a nivell hospitalari a les dues comarques.

En aquests moments hi ha 137 malalts ingressats de coronavirus. 104 al Garraf i 33 a Vilafranca amb una tendència creixent de les dues darreres setmanes. Una tendència preocupant.

L’índex de risc aquest dilluns és de 1.290 a Vilafranca. Unes xifres altes que també s’estan reproduint a la resta de municipis de les dues comarques. L’explicació és difícil de detallar però sembla clar que els contagis més grans provenen de l’àmbit familiar.

També s’ha incrementat força la mortalitat als hospitals. Per exemple, han mort sis persones més des del dijous passat al Garraf i dues persones més a l’hospital de Vilafranca.

Malgrat tot, el doctor Ibáñez apunta que en aquests moments es disposa de material suficient i es té molta més informació que no pas en la primera onada. També apunta que els hospitals de l’Alt Penedès i Garraf no tenen les UCI’s saturades.

El doctor Ibáñez assenyala que les properes dues setmanes seran clau per la contenció de la pandèmia i l’assistència sanitària. En uns moments en els que el personal sanitari està notant els efectes de la fatiga en la lluita contra el coronavirus de més de 9 mesos de treball.

El doctor Ibáñez demana responsabilitat a la ciutadania perquè en aquests moments s’han hagut de desprogramar les operacions no urgents i cal tenir en compte la resta de malalties que pateixen moltes persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: