Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En les eleccions del 14F el vot per correu serà més clau que mai

En les properes eleccions, datades en un inici pel 14 de febrer, està previst que el vot per correu creixi exponencialment degut a la situació de pandèmia que vivim i l’alt risc de contagi.

La gran novetat en aquesta ocasió és la sol·licitud telemàtica del vot per correu tal i com explicava el responsable de l’organització dels processos electorals a Vilafranca, Argemí Curto.

El vot per correu es pot sol·licitar fins el 5 de febrer de la manera tradicional acostant-se a Correus presencialment o de manera telemàtica un cop es disposa del certificat digital. Amb el certificat digital cal entrar al web de Correus i fer la sol·licitud. A partir d’aquí Correus envia les dades del sol·licitant a l’oficina dels Cens Electoral i posteriorment un treballador de Correus portarà el certificat del cens i les paperetes al domicili dels votants. Els votants tenen la possibilitat d’entregar el seu vot en aquell mateix instant al funcionari de Correus i evitar haver-se de desplaçar a l’oficina. Això serà entre el 8 i el 10 de febrer i el darrer dia per entregar el vot serà el 12 de febrer. Les institucions promouen el vot per correu i sobretot la sol·licitud telemàtica amb l’objectiu d’evitar cues a Correus.

Curto afegia que es tracta també d’acostumar la ciutadania a fer tràmits de manera telemàtica.

Malgrat que Correus ha declinat fer declaracions al respecte, el que és una evidència és que es preveu una pujada del vot per correu respecte a altres comicis. Fins al moment a Catalunya el vot per correu ha estat molt baix. Les eleccions en les que la xifra va ser més alta van ser les del 2015. Es va superar el llindar de les 100.000 paperetes, un 2% del total de vots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: