Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els tests d’automostra arriben als centres educatius de Vilafranca

Els professionals de les escoles Estalella i Graells i Cristòfor Mestre han recollit les seves mostres a principis de setmana i aquest dijous al matí ho feia l’equip de l’escola Pau Boada.

Es tracta de PCRs que es fan els mateixos professionals, amb kits d’automostra. Segons el Departament d’Ensenyament, aquesta és una mesura addicional per fer les escoles més segures.
Les proves han arribat des de dimarts a Vilafranca de forma esglaonada als diferents centres i sense gaire informació prèvia. Els professionals que se les estan fent consideren que el procediment no és gaire complicat.
No han rebut una formació prèvia, però sí un infografisme de com han de procedir.
En molts casos, els professionals manifesten dubtes sobre si estan recollint la mostra de forma correcta i preferirien que fossin sanitaris els qui fessin la prova.
Es tracta d’una prova voluntària que s’adreça a tots els professionals dels centres, és a dir no només als professors, sinó també a bidells, peroanls de la neteja o monitors. Hi ha gent que ha decidit no ferse-la. Per exemple a l’escola Pau Boada de 44 professionals una desena no se l’han fet.
A Catalunya es va començar amb les proves de cribratge de la COVID-19 amb frotis naso-faringi, després es va passar al frotis nasal i ara s’amplia a l’automostra. Per tant, segons el Departament de Salut, es guanya agilitat en la detecció de casos positius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: