Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els restaurants de la comarca lamenten el confinament municipal, que els fa perdre clients

Els restauradors consideren que les limitacions horàries per esmorzars i dinars i les restriccions en la mobilitat els estan perjudicant sobre tot els caps de setmana.

Des del passat 7 de gener és en vigor a Catalunya el confinament municipal durant tots els dies de la setmana, una situació que ha vingut a agreujar la situació que viuen els restaurants ja complicada en els darrers mesos i amb uns horaris restrictius que limita esmorzars i dinars i ha fet perdre as restaurants de fora de Vilafranca pràcticament els sopars.

Davant d’aquesta situació, els restauradors han hagut d’anar adaptant-se a les diferents normatives que es van coneixent. Ser flexibles i anar aportant solucions a les problemàtiques que se’ls presenten és el dia a dia d’aquests restaurants. Des de La Posada, a Sant Pere Molanta, la seva gerent Anna Raventós comenta que disposen d’una clientela fidel que ha respòs sempre que han tingut obert.

Aquests darrers mesos una altra opció per oferir servei als clients i mantenir uns ingressos ha estat el menjar per emportar, una oferta que ja feien però que han publicitat i explotat molts més darrerament.

El tancament municipal en vigor novament des del 7 de gener i durant tot la setmana els afecta, tot i que ho noten sobre tot els caps de setmana.

En el futur més immediat Raventós considera que el que cal és continuar adaptant-se al dia a dia de les restriccions i normatives que es van coneixent, com els complicats horaris amb els quals han de treballar darrerament.

Un altre dels restaurants de la comarca que estant patint aquesta situació de limitacions de mobilitats i horaris és el Sant Jordi Ca la Katy, a Sant Martí Sarroca. El seu cap de cuina i propietari, Jordi Cercó, coincideix en que la situació és complicada. Entre setmana van treballant, i noten la baixada de clients sobre tot el cap de setmana.

El menjar per emportar ja el feien abans, però no era una de les principals línies de negoci, com si ho és ara. Cercó recorda que els sopars han desaparegut, i esmorzars i dinars s’han reduït. Tot plegat complica la gestió i previsió dels restaurants.

L’any 2020 ha estat molt complicat i ha fet que totes les previsions que es van fer saltessin pels aires a partir de mitjans de març.

En ambdós casos la conclusió és la de seguir treballant en la confiança que en els propers mesos la situació anirà millorant i permetrà que es pugui recuperar poc a poc la normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: