Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els partits han fet actes d’inici de campanya a la comarca amb restriccions del toc de queda

Aquest divendres ha començat la campanya electoral més insòlita de les que s’ha viscut mai.

Les restriccions sanitàries en la lluita contra el coronavirus d’una banda i l‘ajornament de les eleccions pendent de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de l’altra, ho fan tot molt estrany.
A Vilafranca és una tradició l’enganxada de cartells a la mitjanit pels carrers del centre per part dels partits a nivell comarcal, però en aquesta ocasió s’ha reduït el nombre de participants i s’ha avançat l’hora de les declaracions als mitjans per complir amb les normes sanitàries i el toc de queda.
Pere Regull és el candidat número 6 de la llista del PDeCAT per la circumscripció de Barcelona. L’eslògan de campanya és ‘Si t’ho penses, PDeCAT’, fent incidència en que en aquests moments cal anar a votar no arrossegats per la passió sinó amb el cap. Regull destaca que és l’hora de reconstruir el país.

Aquest matí el partit s’ha fet una fotografia dalt del terrat de la seu a Vilafranca amb participació d’alcaldes i càrrecs electes de la comarca.
Per la seva banda la candidata número 16 d’ERC, la gelidenca Lluïsa Llop, acompanyada per membres de la llista presentava el cartell electoral amb l’eslògan ‘Al costat de la gent’. Anunciava que els republicans es presenten per guanyar perquè és imprescindible un govern que sàpiga estar al costat de la gent en aspectes socials, econòmics o de territori.

També apuntava la necessitat de defensar la democràcia i als encausats.
En canvi Ciutadans no va fer cap acte públic aquest dijous a la tarda. De forma telemàtica el regidor vilafranquí, Eladio Garcia, que va en el número 48 de la llista, ha explicat l’eslògan de campanya, ‘Para que ganemos todos’, i en aquest sentit ha dit que el seu objectiu és governar per evitar 4 anys més de procés o un tercer tripartit.

Ciutadans anuncia un govern sense corrupció que treballi per reactivar l’economia i recuperar la convivència a Catalunya.

Per la seva banda el PSC es presenta en campanya amb l’eslògan ‘Fem-ho’ i el seu primer secretari local a Vilafranca, Francisco Romero, explica que afronten les eleccions per fer possible un canvi a Catalunya. Romero apunta que en els darrers 10 anys no s’ha donat prioritat a la sanitat, a l’ensenyament o a l’ocupació, i ara en paguem les consequències.

Els socialistes volen un canvi de prioritats del govern de la Generalitat i es mostren convençuts que les eleccions es faran amb totes les garanties.
Per la seva banda des de la CUP han emès un comunicat en el que anuncien que no faràn actes públics de campanya de forma presencial i que ho faran tot de manera telemàtica.
El vilafranquí Txus Magallón va en el número és un dels candidats de la CUP i apunta que demanen el vot per obrir ‘Un nou cicle’, per fer front a les necessitats socials però també per acabar amb la repressió que pateixen els independentistes.

A la llista de la CUP hi va també l’Adrián Sas en el número 14.

Per la seva banda el regidor de Vilafranca, Ramon Arnabat, va en el número 11 de la llista d’En Comú Podem, per la circumscripció de Barcelona. L’eslògan de campanya és ‘El canvi que Catalunya es mereix’, i proposen un nou govern per avançar en camps socials i també en el millor finançament de Catalunya.

Arnabat destaca que també serà un element molt important del govern treballar per la recuperació econòmica i la transició energètica. Finalment Junts per Catalunya iniciava ahir a la tarda la campanya amb un acte telemàtic amb connexions arreu del país. També des de la plaça de la Vila de Vilafranca. La candidata al Parlament i coordinadora comarcal Ester Vallès apunta que faran una campanya bàsicament telemàtica.

L’eslògan de campanya és ‘Junts per fer, junts per ser’.
Així, doncs, ja s’ha donat el tret de sortida oficial d’una campanya estranya i diferent que ens ha de portar a les urnes el proper 14 de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: