Dimarts, 17 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Sindicat de Llogateres rebutja el desnonament d’una dona i la seva filla menor

Segons l’Àrea de Serveis a les Persones, al 2018 la familia va deixar de complir els requisits necessaris per poder accedir a aquest tipus d’habitatge i se li va comunicar que havia de deixar el pis

Aquest dimarts al matí la Policia Local han desnonat una família a Vilafranca. Es tracta de l’Elisenda, una dona que vivia amb la seva filla menor des de fa un temps en un habitatge social gestionat per l’Ajuntament de Vilafranca. El Sindicat de Llogateres del Penedès ha convocat una manifestació d’urgència aquest dimarts a la tarda per a rebutjar aquest fet i per denunciar que l’Ajuntament de Vilafranca fa desnonaments sense oferir solucions. El Txus Magallón, membre del sindicat, explicava que aquests casos fan visible la greu problemàtica que tenim en habitatge.

Des de l’àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Vilafranca, han explicat a la nostra redacció que la família desnonada al 2018 va deixar de complir els requisits necessaris per poder accedir a aquest tipus d’habitatge i se li va comunicar que havia de deixar el pis. Finalment el dictamen judicial dictava que el desnonament s’havia de fer entre l’11 i el 21 de gener d’aquest 2021. Magallón creu que, tot i així, el consistori i qualsevol institució hauria de tenir en compte la situació personal i les dificultats que passen moltes famílies abans de deixar-les al carrer.

Des del Sindicat de Llogateres estan preocupats pel constant increment de casos de persones amb moltes dificultats per a pagar els lloguers o per a accedir a un habitatge de manera digna. Durant la manifestació es va llegir un manifest que recordava que aquest mes de gener estaven programats quatre desnonaments més a Vilafranca.
Des de l’Ajuntament es recorda que els habitatges socials municipals es cedeixen temporalment, tenen data inici i data final en funció de si les persones a qui es cedeix l’habitatge compleixen i no els requisits. També s’assenyala que aquesta persona va deixar de complir-los l’any 2018 i des d’aquell moment ha estat alertada i avisada que havia de deixar l’habitatge. El desnonament s’havia ajornat en diferents moments i la persona en concret no és usuària de Serveis Socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: