Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El sadurninenc Josep Muñoz guanya el premi d’assaig ‘Ciutat de València’ 2020

El sadurninenc Josep Muñoz guanya el premi d’assaig ‘Ciutat de València’ 2020

El llibre titulat ‘Les fronteres de Walter Benjamin’ és un assaig que vol també contextualitzar els pensaments del filòsof berlinès posant-los al dia i en relació amb altres pensadors i punts de vista

La 38 edició dels premis Ciutat de València han guardonat l’escriptor de Sant Sadurní Josep Muñoz en la categoria d’assaig en valencià per l’obra ‘Les fronteres de Walter Benjamin’.

Els premis Ciutat de València disposen de modalitat de narrativa, assaig, teatre i poesia i en aquesta edició s’han presentat un total de 527 obres en tots els gèneres. El premi d’assaig que rep el nom de Josep Vicent Marquès està dotat amb 10.000 € i la publicació del llibre. El guardó es lliura aquest mes de gener.

‘Les fronteres de Walter Benjamin’ narra un viatge de 4 professors de filosofia per la zona del sud de França i de Portbou, seguint les petjades dels darrers dies del gran filòsof de Berlín Walter Benjamin que es va suïcidar a Portbou, fugint dels nazisme que havia prohibit els seus textos i li havia tret la nacionalitat alemanya. L’estructura del llibre combina la narració del propi viatge i els seus indrets, les converses dels 4 professors i el pensament de Benjamin arrel de les experiències i observacions del viatge. En aquests sentit segueix una estructura similar al darrer llibre de Josep Muñoz, ‘L’illa de Rousseau’ on els mateixos professors fan un viatge per indrets on va viure Rousseau a França i Suïssa.

Val a dir que el nexe comú dels 4 personatges, inclòs l’autor del llibre, és l’amistat i el fet d’impartit classes de filosofia a l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: