Dimecres, 20 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cribratge poblacional de Vilafranca es tanca amb 1.668 proves fetes i 28 positius

El dispositiu va estar en funcionament durant dijous i divendres, matí i tarda, al local dels Falcons de Vilafranca.

El dispositiu va estar en funcionament durant dijous i divendres, matí i tarda, al local dels Falcons de Vilafranca. Es tractava d’un nou cribratge poblacional que es feia a la capital de l’Alt Penedès pel repunt de casos de covid-19 que s’estava detectant en els darrers dies. Estava cridada a fer-se les proves la població asimptomàtica de qualsevol edat per detectar possibles positius i trencar així les cadenes de transmissió. En aquesta ocasió, la prova era la PCR i no el test d’antígens que es va fer servir en l’anterior cribratge intensiu, que va durar tres setmanes al desembre.

En ser un cribratge concentrat en dos dies, hi va haver molta afluència de gent. En total, 1.668 persones es van fer la PCR i s’han detectat 28 casos positius.

Eva Casan és l’adjunta a direcció de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès.

Una altra diferència destacada respecte el cribratge del desembre és que aquest estava adreçat a totes les edats, mentre que l’anterior era per a persones majors de 16 anys. Per això en aquesta ocasió s’han pogut fer les proves a famílies senceres.

El dispositiu formava part d’una estratègia conjunta en la lluita contra el coronavirus del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i el Servei de Vigilància Epidemiològica. Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de contagi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: