Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Confinament municipal i tancament de comerç no essencial comporta caps de setmana diferents

Des del dijous 7 de gener i, en principi, durant 10 dies Catalunya ha tornat al confinament municipal, de dilluns a diumenge, a excepció dels desplaçaments essencials.

A més queda tancat el comerç no essencial durant el cap de setmana. Això fa que ciutats com Vilafranca, que ofereixen molts serveis comercials als municipis del seu voltant i del conjunt de la comarca, visqui uns caps de setmana molt diferents. Fins i tot, en certa mesura, molt semblants als del confinament més sever de la primavera passada.
Lídia Tudela, de la Llibreria Anna al barri de l’Espirall apunta que aquestes mesures els afecten especialment perquè tenen molts clients de la comarca.

En el cas dels establiments d’alimentació, com pot ser Cal Vives a la plaça Constitució, ens comenten que en general durant tota la pandèmia s’han anat mantenint les vendes. Fins i tot a botiga han augmentat una mica, perquè la gent no va tant als restaurants.
Els caps de setmana el comerç a Vilafranca ha notat una baixada, que d’alguna manera es compensa els dilluns, tot i que no es recupera del tot la pèrdua de negoci.
A Ca l’Anna a més de premsa, també venen llibres i papereria. Ja amb l’experiència del primer confinament van optar per obrir una pàgina web per la venda online o per encàrrecs que està tenint força sortida. En canvi el que sí que ha baixat des del passat mes de març és la venda de premsa.

Els botiguers de productes essencials troben a faltar l’obertura de la resta d’establiments el cap de setmana. Especialment al centre de la vila. Ja en el confinament més estricte van arribar a prendre mesures de tancament parcial, mesures que si s’allarga la situació actual podrien repetir-se.

El confinament municipal i el tancament de comerç no essencial els caps de setmana són mesures aprovades fins al 17 de gener, pendents de revisió i possible allargament en funció de l’evolució de la pandèmcia.

2021-01-12-s

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: