Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca augmentarà el nombre de col·legis electorals el 14F per evitar congestions

La cita electoral del proper 14 de febrer, eleccions al Parlament de Catalunya, serà diferent del que és habitual, ja que s’ha d’adaptar tot el funcionament de la jornada a l’actual situació sanitària

El regidor de Serveis Centrals, Aureli Ruiz, explica que el principal neguit a nivell municipal és poder esponjar els col·legis electorals per tal d’evitar concentracions de gent a l’hora d’anar a votar.

En aquest sentit, en aquestes eleccions es recuperaran les escoles com a centres de votació, aprofitant que el dilluns 15 de febrer és un dels dies de lliure disposició a Vilafranca. Ruiz apunta que per exemple també per primer cop hi haurà una mesa electoral a l’edifici de l’Ajuntament.

Una altra novetat serà l’aprofitament de totes les sales de l’edifici de l’Enològica, que acollirà més meses, també es recupera el gimnàs Mestre Recasens i en alguns barris com el de Sant Julià hi haurà modificacions importants, ja que s’abandona el local de l’Associació de Veïns com a col·legi electoral, i passa a l’escola Baltà Elias.

La voluntat des de l’Ajuntament és que tothom tingui un espai proper al seu domicili per poder exercir el dret a vot, amb la intenció d’evitar també desplaçaments.

A Vilafranca doncs es passarà dels 12 col·legis electorals habituals, a 15, i també creix el nombre de meses, que passarà de 38 a 44. Aureli Ruiz remarca també que en tots els casos se seguiran les recomanacions de Salut per garantir unes votacions segures.

Tot i que encara queden moltes setmanes per la cita electoral del 14 de febrer, cal preveure amb temps el desplegament que s’ha de fer per poder garantir en uns moments complicats a causa de la pandèmia quer la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: