Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca amplia al primer trimestre del 2021 la supressió de taxa d’ocupació de via pública

Entre la resta d’acords adoptats en la sessió plenària d’aquest dimarts hi havia l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per l’any vinent.

En el període d’exposició pública ERC, la CUP i VeC van presentar 7 al·legacions conjuntament proposant algunes millores en aspectes mediambientals o d’habitatge. Les al·legacions van ser rebutjades excepte una, que s’accepta parcialment. Era la del recàrrec d’un 50% per pisos buits, que estarà pendent de l’elaboració d’un reglament.  El govern també va rebutjar al·legacions presentades per el PP. En canvi es va autoesmenar modificant la taxa d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants. Preveient que la situació de la crisi covid continuarà sent complexa els primers mesos de l’any s’allarga al primer trimestre el fet de no cobrar la taxa i permetre ampliació d’ocupació. Finalment les ordenances es van aprovar amb els vots a favor dels dos grups de govern i els vots en contra de tota l’oposició.
D’altra banda en l’inici de la sessió plenària la regidora republicana, Mònica Hill, va agrair les mostres de suport rebudes de part dels grups municipals de JxV, PSC i VeC, per l’atac ‘acarnissat’ que va patir la seva seu el passat 30 de novembre.

Entre altres acords cal destacar que conjunt de regidors del Ple va aprovar els convenis de cooperació amb diversos ajuntaments per a la gestió i la prestació del servei d’abastament d’aigua potable.
També per unanimitat es va aprovar el Pla de Drogues de Vilafranca del Penedès 2020-2024.
A partir d’aquí es va iniciar el debat de diverses mocions presentades per els grups municipals. Per exemple VeC en presentava una per a la millora de la mobilitat sostenible ferroviària de Vilafranca i del Penedès amb Catalunya.
La moció va rebre els vots a favor de tots els grups excepte de la CUP que hi va votar en contra.
Tot seguit es va debatre la moció de VeC, per a la millora de la seguretat als centres educatius i que va comptar amb la intervenció de Paco Ramos, del sindicat CCOO. Ramos insistia en la defensa de la presencialitat i la seguretat en els centres educatius, però amb una exigència màxima en la seguretat. Els docents parlen d’impossibilitat de mantenir distàncies, la necessitat d’ampliar la neteja i desinfecció o manca de mascaretes. Des del sindicat insistia que calen recursos per fer viable la ventilació de les aules en ple hivern.

La moció es va aprovar per unanimitat.

Per la seva banda la CUP va presentar una moció sobre la violència masclista i l’afectació de la COVID19. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de JxV, PSC i C’s. Hi van votat a favor ERC, VeC i CUP. Finalment el grup de C’s va presentar una moció per rebutjar la discriminació lingüística de l’espanyol a Catalunya i garantir l’educació en totes les llengües oficials de l’Estat. La moció va ser rebutjada amb el vot en contra de tota la resta del consistori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: