Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC demana que s’incorporin projecte comarcals al Pla de transport de la Regió Metropolitana

VeC se suma a les al·legacions presentades per l’associació Promoció del Transport Públic al Pla director d’infraestructures de transport públic col·lectiu de l’Àrea Metropolitana.

El Pla per al període 2021-2030 és una bona oportunitat per tal de millorar la mobilitat externa de Vilafranca i del Penedès i de fer-la més sostenible, mitjançant la planificació estratègica. El regidor Ramon Arnabat critica que els redactors del pla no tinguin en compte com es mereixen Vilafranca i el Penedès, amb una manca d’inversions en transport públic.

Arnabat indica que donen suport a tres de les al·legacions presentades per l’associació Promoció del Transport Públic al Pla director d’infraestructures. En primer lloc, la “Incorporació a les actuacions de l’estudi del tram Vilanova – Vilafranca de la línia orbital ferroviària.

En segon lloc Arnabat assenyala que cal la triplicació o quadruplicació de via en el corredor St. Vicenç de Calders – Castellbisbal per permetre augment dels trànsit de mercaderies sense perjudicar Rodalies, donat que amb el tercer fil instal·lat en aquest tram es preveu l’augment dels trànsit de mercaderies.

I, per últim, cal “la creació d’un baixador del Tren d’Alta Velocitat a Vilafranca per millorar el temps del viatge Penedès-Barcelona i Penedès-Tarragona/Lleida i Viceversa, mitjançant l’ús de trens regionals i semidirectes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: