Dissabte, 28 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una vuitantena de vehicles participen en la tractorada per dignificar el sector de la pagesia

El sindicat reclama mesures com ara que els productors puguin accedir als ajuts de la verema en verd cada campanya o una línia d’ajut per tal que s’utilitzi most concentrat rectificat de la zona.

Unió de Pagesos ha convocat aquest dilluns al matí una tractorada a Vilafranca per reclamar mesures urgents per a l’agricultura, pel sector vitivinícola i el futur de la comarca. La mobilització es concentrava a dos quarts d’onze al parc Àgora de Vilafranca i se sumava a la resta de marxes de vehicles agraris en altres punts del país. Passats 10 minuts de les 11 ha començat la comitiva fins al centre de Vilafranca per la carretera N-340 fins a la cruïlla de Sant Martí. A dos quarts d’una s’ha fet la lectura d’un manifest de nou a la plaça Àgora.
El sindicat centra les seves demandes en el sector vitivinícola, durament castigat enguany per la crisi provocada per la pandèmia de covid-19 i el tancament d’un dels seus principals canals de distribució com és el sector de l’hostaleria i la restauració. Ho explicava el coordinador comarcal d’Unió de Pagesos de l’Alt Penedès, Rafael Ramon.

Per tal de millorar les condicions dels professionals agraris del sector, el sindicat reclama mesures com ara que els productors puguin accedir als ajuts de la verema en verd cada campanya, sempre que sigui necessari. En aquest sentit, el sindicat reclama que s’incorpori al Programa d’Ajut del Sector Vitivinícola Estatal 2021 la verema en verd i, amb fons excepcionals, la destil·lació de crisi i l’emmagatzematge privat. En la mateixa línia de peticions, el sindicat llança la petició per tal que s’habiliti una línia d’ajut per tal que s’utilitzi most concentrat rectificat de la zona per elaborar vins escumosos de qualitat, així com regular la venda a pèrdues del raïm per tal d’evitar que es paguin preus per sota del de cost i evitar situacions de clars i greus perjudicis per als productors.

Unes mesures a complementar amb la incorporació del míldiu a Catalunya en l’assegurança de les explotacions de raïm de vinificació. Precisament en relació a la presència d’aquest fong, el DARP es va comprometre amb el sindicat a efectuar el pagament abans que finalitzi el 2020.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: