Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un arbre de Nadal de ceràmica i gegant fet pels nens i nenes de 1r i 2n de primària

L’alumnat de cicle inicial de totes les escoles de Vilafranca participa a la construcció col·lectiva d’un gran arbre de Nadal.

Una de les novetats de les activitats que formen el programa d’activitats nadalenques És Nadal! que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca és la construcció d’un gran arbre de Nadal de ceràmica. Els nens i nenes de 1r i 2n de primària de totes les escoles de la vila són els encarregats de crear les peces que l’integraran.

Aquesta activitat ha estat impulsada pel servei d’Educació a través de l’Escola Municipal d’Art Arsenal amb la voluntat de posar en relació les escoles i la vila i fer partícips tots els nens i nenes de la celebració del Nadal a la ciutat.
La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ho explicava aquest dijous al matí a l’escola Sant Ramon.

La construcció col·lectiva del gran arbre de Nadal es farà amb una estructura metàl·lica de quatre metres d’alçada, formada per gairebé mil peces de ceràmica, que els infants han decorat prèviament a les seves escoles de forma lliure i creativa.
Jordi Gibert és el coordinador dels reCursos per emportar de l’escola Arsenal.

A l’escola Sant Ramon, alguns dels nens i nenes que han participat a l’activitat ens ho explicaven. És el cas del Nico i l’Alejandro.

L’arbre s’exposarà durant les festes de Nadal en un espai de la vila encara per definir. Es podrà trobar la informació actualitzada a https://cultura.vilafranca.cat/esnadal.

Amb l’objectiu que l’activitat es pugui oferir a tots els infants de totes les escoles de Vilafranca, s’ha elaborat també una versió extensiva del taller, que permet també que es pugui fer des de casa. Es tracta del Tangram de Nadal. Es donarà a cada infant una làmina amb un tangram retallable per tal que puguin personalitzar-lo, construir la seva versió de l’arbre de Nadal i publicar-lo a Instagram amb l’etiqueta #tangramdenadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: