Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha encès la il·luminació nadalenca als carrers de Vilafranca

Les decoracions estan fabricades amb alumini reciclat, pintura biodegradable i amb làmpades 100% del tipus LED, que permet un estalvi de consum d’energia elèctrica i de contaminació lumínica.

Aquest divendres a les 6 de la tarda i a les portes d’un cap de setmana llarg en que hi haurà festius d’obertura dels establiments comercials, s’ha encès la il·luminació nadalenca instal·lada en carrers, places i indrets emblemàtics de Vilafranca. El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort explica que l’enllumenat d’ambientació nadalenca té l’objectiu de complementar les accions que ajuden a la dinamització comercial i la incentivació del consum en el comerç local en tots els seus àmbits i sectors.

Ens els darrers anys la il·luminació d’aquestes dates al centre de Vilafranca la contractava l’associació de comerciants Centre Vila, amb el suport de l’Ajuntament. Enguany, obeint a una voluntat de facilitar la gestió a l’associació, i d’aplicar uns criteris de repartiment homogeni de les peces decoratives pels diversos carrers, és l’Ajuntament qui ha entomat la contractació de les llums de Nadal. El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort apunta que enguany hi ha un salt qualitatiu important perquè es renova tota la il·luminació, que és més uniforme i homogènia, amb més carrers i elements il·luminats.

A la plaça de la Vila s’hi ha instal·lat un arbre amb forma d’estructura metàl·lica 3D de 7,5m d’alçada i de 3,4m d’amplada que compta amb 5.073 punts de llum LED, amb animació lluminosa. Es complementa l’arbre amb una decoració horitzontal tipus sostre de llum, sobre l’arbre que va de banda a banda de la plaça. També les rambles de Nostra Senyora i de Sant Francesc comptaran amb una decoració horitzontal tipus tira d’estalactites. A les cruïlles del Centre de la vila s’hi ha instal·lat una decoració tipus bola de gel 3D, amb animació lluminosa, i en els carrers principals s’hi ha instal·lat una decoració horitzontal amb ornamentació i estrelles també amb animació lluminosa.

Coincidint amb l’inici de la fira de la Santa Llúcia, ubicada a la plaça Jaume I, també s’ha il·luminat la façana de la basílica de Santa Maria.

De cara a la setmana vinent, i per primera vegada, s’afegirà la decoració de les rotondes de les cinc principals entrades a Vilafranca per les carreteres de Tarragona, de Vilanova, de Barcelona, d’Igualada i de Sant Martí amb elements verticals als fanals de les rotondes. També s’allargarà la decoració vertical als fanals de les dues principals avingudes, la de Tarragona i la de Barcelona.

L’enllumenat nadalenc a Vilafranca es mantindrà fins a finals de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: