Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de renovació urbana de la plaça de l’Oli conclouran en un mes

L’actuació a la plaça de l’Oli forma part d’un ampli programa de renovació urbana que continuarà en els propers mesos a diversos punts del centre «ampliat» i al carrer del Comerç.

La renovació urbana de la plaça de l’Oli està gairebé enllestida. D’aquesta manera, queda ampliada l’illa de vianants seguint el mateix concepte del centre de la vila fins a la plaça de la Vall del Castell. Les voreres han estat ampliades, la il·luminació ha estat renovada amb llumeneres eficients i s’han instal·lat aparcabicis.

Ara queda completar la il·luminació d’alguns edificis emblemàtics de la plaça, com el Mercat de la Carn i la Biblioteca Torras i Bages i instal·lar part del mobiliari, com els quatre bancs que hi haurà a la plaça. Són uns treballs que està previst que concloguin en un mes. S’han allargat durant 6 mesos i han costat uns 240.000 euros després de l’anterior fase de renovació de tot el clavegueram.

L’actuació a la plaça de l’Oli forma part d’un ampli programa de renovació urbana que continuarà en els propers mesos a diversos punts del centre «ampliat» i al carrer del Comerç.

Com explica el regidor d’Urbanisme Francisco Romero, són actuacions que tenen el doble objectiu de regenerar urbanísticament zones degradades i obtenir així noves oportunitats de reactivació econòmica.

Romero afirma que el veïnat de la plaça està satisfet amb la renovació i explica que la intenció de l’equip de govern és fomentar la participació en totes les actuacions d’aquest programa.

Amb la plaça de l’Oli, s’assaja un model de renovació urbana que afavoreix la prioritat per als vianants i que està previst aplicar a la plaça del Carme, la plaça Anselm Clavé o la vorera del carrer Banys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: