Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament presenta “el pressupost més alt de la història” i amb voluntat multiplicadora

Aquest dimecres al matí, l’Enològica ha acollit la presentació dels pressupostos a Vilafranca de cara al 2021.

Des de l’Ajuntament destaquen que es tracta del “pressupost més alt de la història” amb un total de 60.590.436 euros, un 7,74% superior respecte l’any passat. També han volgut destacar que aquest increment es produeix sense augmentar la pressió fiscal per facilitar la reactivació econòmica del municipi. Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i del tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, han presentat en roda de premsa les línies generals dels pressupostos municipals per al 2021. El pressupost consolidat de cara a l’any vinent arriba a la xifra dels 60.590.536 euros, un 7,74% més respecte l’any anterior.
L’alcalde Pere Regull destacava que ens trobem en una època de crisi en què l’Ajuntament ha ser el principal motor per a la reactivació moral, econòmica i social. També apuntava que és la inversió més gran que s’ha fet mai amb l’objectiu de promoure la reactivació local.

Els objectius d’aquest pressupost, a més de provocar una reactivació local, són els de fer front a les necessitats socials urgents i millorar la qualitat de vida de les persones. Els tres responsables polítics de l’administració local apunten que compta amb 10 milions d’inversió en un sol any. A més, també apunten que no puja la pressió fiscal al ciutadà, al mateix temps que es redueix un 10% la despesa financera. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, destacava que es tracta del pressupost clau del mandat.

Pel que fa a les inversions, es destinen 1,7M d’euros a habitatge, 1,7M d’euros en nous plans d’ocupació local, 1,5M d’euros en convenis amb entitats locals a les que se les exigirà que facin un retorn a la ciutadania i des de l’Ajuntament també destaquen que més del 10% del pressupost i el 20% dels Recursos Humans es destinaran a l’Àrea d’Educació. En aquest sentit, també apunten que el 47% dels pressupostos es destinen a serveis no obligats per llei.

La inversió més significativa serà de 5,5M d’euros al pla d’intervenció integral Centre – Comerç. El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, explicava que al mateix temps que treballa per aquest pla, aquest pressupost assegura les intervencions que ja venen d’abans.

Al pressupost d’aquest 2021, es calcula que es destinen uns 250 euros per habitant.

El pressupost del 2021 passarà per ple dimarts de la setmana vinent. Avui hi ha comissions informatives i demà audiència pública. Des del govern confien tenir el suport de la resta de grups almenys en l’estratègia, ja que diuen que ara el que toca és sumar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: