Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACA inverteix 11 milions d’euros en l’ampliació de la depuradora de Vilafranca

Amb l’ampliació i millora de la depuradora es sanejarà també tota la conca del riu Foix fins el mar, per tal de permetre la reutilització d’aquestes aigües per a diferents usos.

Aquest divendres al matí el director de l’ACA, Lluís Ridao, ha visitat las instal·lacions de la depuradora de Vilafranca, que gestiona la Mancomunitat Penedès Garraf, i on des de fa mesos s’hi estant fent obres de millora i ampliació per possibilitar un millor tractament de les aigües de la conca del Foix. Ridao comenta que l’aigua de la depuradora es lliura al riu Foix, de retruc arriba al pantà de Foix i finalment al mar. Per tant l’objectiu és millorar-ne la qualitat que redundarà també en la millora de tot l’entorn.

La inversió és de prop d’11 milions d’euros que aporta l’ACA, i la previsió és que de cara a mitjans de 2021 ja estiguin acabades.

El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, remarcava que aquesta inversió és un ajut important per millorar el medi, potenciant la reutilització de l’aigua i els serveis que es presten als diferents ajuntaments.

Finalment el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, ha remarcat que es tracta d’una de les inversions més importants al territori en aquest any. No només per la quantitat econòmica, sinó també per el que representa de cura del medi ambient i de qualitat de vida de les persones.

Després de visitar les obres que s’estan fent a les instal·lacions de la Depuradora, Ridao s’ha reunit amb representants dels municipis de la conca per tal d’explicar-los les diferents accions que es preveuen de cara a millorar la qualitat de l’aigua de tota la conca del Foix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: