Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La mobilitat i el futur ferroviari han centrat el segon debat de la Vegueria Penedès

Dijous al vespre, l’auditori de Vinseum va acollir el segon debat organitzat per la plataforma Pro Vegueria Penedès i retransmès en directe per Penedès TV i Ràdio Vilafranca.

Durant el debat es van abordar diverses qüestions relatives a la mobilitat, centrant-se primer en el transport per carreteres i després conversant al voltant del futur ferroviaris a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia. Fèlix Simon, president de la plataforma Pro Vegueria Penedès defensava que cal fer una bona diagnosi i arremangar-se per fer propostes pel Pla Territorial Parcial del Penedès des de la base.

Al debat hi van intervenir el Pau Batlle de SOS Penedès, l’Aurora Carbonell com a alcaldessa de Sitges i representant de la Taula de Mobilitat del Penedès, Pep Solé i Jordi Cuyàs de Pro Vegueria Penedès i Joan Amorós de FERRMED.
Amorós va explicar que per vertebrar el territori cal pensar en el tren.

En el debat el ponents van criticar infraestructures com el Quart Cinturó i van remarcar que no cal construir més carreteres, sinó reforçar les existents. També van fer una defensa aferrissada del transport públic i van reclamar millores a la xarxa ferroviària perquè sigui més efectiva per a mercaderies i passatgers. També van sorgir propostes de mobilitat alternativa, per exemple el carsharing. El debat va servir per definir les problemàtiques existents a la zona del Penedès en matèria de mobilitat i apuntar algunes de possibles solucions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: