Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana més recursos i proposa noves mesures davant l’augment de la violència masclista

Proposen empadronaments d’urgència, implementar recursos habitacionals d’emergència, o una línia de recursos econòmics per les dones en situació de violència masclista.

Segons la CUP de Vilafranca la violència masclista ha augmentat a causa de la pandèmia de la COVID19 on, per exemple, només en el període del primer confinament, que va del 16 de març al 30 d’abril, a Catalunya es van incrementar un 88% les trucades per violència masclista. Assenyalen que una de les raons més evidents d’aquest augment és l’aïllament social que suposa el confinament, ja que quan es planteja aquesta mesura no es té en compte que això implica conviure únicament amb els agressors i agreujar encara més les situacions de violència que es pot patir. Des de la formació afegeixen que la crisi econòmica generada per la COVID ha fet augmentar la precarietat de moltes dones, fet que fa més difícil trencar amb el maltractament, ja que, per exemple, si no es té una feina digna, es fa molt complicat arribar a final de mes, i per tant no es pot accedir o pagar un lloguer sense dependre d’un altre sou, o també, si no es tenen els papers regularitzats, et pots veure obligada a seguir en una relació de violència. Davant d’aquestes situacions, des de la CUP de Vilafranca fan un seguit de propostes, que presentaran a través d’una moció al Ple del desembre, per afrontar les violències masclistes que estan augmentant a partir de la pandèmia de la COVID19.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: