Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La borsa d’habitatges de lloguer de l’Alt Penedès vol estendre la xarxa

La borsa d’habitatges de lloguer de l’Alt Penedès vol estendre la seva xarxa per evitar que hi hagi habitatges buits a la comarca.

Després de 15 anys de funcionament, el Consell Comarcal fa un bon balanç de la borsa d’habitatges de lloguer de l’Alt Penedès. Actualment hi ha uns 200 contractes de lloguer vius en aquesta borsa que posa en relació persones propietàries i persones que volen viure de lloguer a l’Alt Penedès; excepte a Vilafranca i a Sant Sadurní, que tenen servei d’habitatge municipal propi. En 15 anys s’han fet uns 500 contractes.

El cap del Servei Comarcal d’Habitatge, Joan Rodríguez, explica que, segons dades de l’Agència Catalana de l’Habitatge, actualment hi ha uns 700 habitatges buits a la nostra comarca. Per això, des del Consell Comarcal volen donar a conèixer la borsa i estendre la seva xarxa.

Des del Servei Comarcal d’Habitatge intenten establir relacions de confiança entre propietaris i llogaters per fer que els contractes perdurin.

La consellera comarcal d’Habitatge, Sílvia Pérez Pago, destaca que la borsa dona confiança a totes les parts i pot ser una bona opció per animar propietaris que tenen habitatges buits a llogar-los.

D’aquesta manera també es podrien evitar ocupacions il·legals, un tema que preocupa especialment als ajuntaments de la comarca.

Un dels propietaris que forma part de la borsa és el David Egea, veí de Santa Margarida i els Monjos. Egea té llogats dos pisos a la que va ser la casa de la seva família durant 25 anys.

La borsa d’habitatges de lloguer de l’Alt Penedès comporta la gestió i el seguiment dels contractes però també altres serveis com assessorament, resolució de dubtes, mediació i gestió de microcrèdits. Des de la borsa garanteixen que els habitatges inscrits compleixin les condicions legals i administratives per ser llogats, que tinguin unes condicions dignes d’habitabilitat i que el preu mitjà del lloguer estigui per sota de la mitjana del mercat comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: