Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Romeu publica ‘La mort del príncep’

L’historiador, periodista i llibreter Jordi Romeu acaba de publicar amb Pagès Editors el llibre ‘La mort del príncep. Ficció, literatura i realitat històrica a Il Gattopardo’.

Es tracta del treball amb el qual Romeu es va proclamar guanyador l’any passat de la 36a edició del premi Josep Vallverdú d’assaig, convocat per l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. És un dels guardons més prestigiosos del panorama actual de les lletres catalanes en la modalitat d’assaig.

‘La mort del príncep’ és una lectura en clau historiogràfica de la famosa novel·la ‘Il Gattopardo’, obra de l’aristòcrata sicilià Giuseppe Tomasi di Lampedusa (1896-1957). Basada en la història de la seva mateixa família, la novel·la de Lampedusa arrenca l’any 1860 en el moment que Sicília deixa de pertànyer al regne de Nàpols i passa a formar part de la nova Itàlia unificada. Aquest canvi polític va acompanyat d’un profund canvi social: la pèrdua de l’hegemonia de l’aristocràcia i el seu relleu en el cim de la societat siciliana d’unes noves classes emergents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: