Dimecres, 19 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Freixenet redueix en un 20%-40% la jornada laboral dels seus treballadors aquest desembre

L’empresa ha activat l’ERTO que ja havia presentat el passat mes de juny i que no havia arribat a desplegar gràcies al bon ritme de vendes a l’estranger durant l’estiu

Durant la roda de premsa telemàtica que el Grup Freixenet ha fet aquest matí ha explicat, en resposta a les preguntes de la premsa, que davant la previsió de baixada de vendes aquest mes de desembre reduirà la jornada laboral dels seus treballadors i treballadores entre un 20% i un 40%. L’empresa ha activat doncs l’ERTO que ja havia presentat el passat mes de juny i que no havia arribat a desplegar gràcies al bon ritme de vendes a l’estranger durant l’estiu. Però Freixenet preveu un descens d’activitat durant l’últim mes de l’any ja que aquest se sol sustentar en el mercat espanyol. Segons ha explicat l’empresa, hi ha hagut una caiguda important del PIB i el fet que hi hagi una gran dependència del turisme, ha provocat que es frenés la producció. L’ERTO aprovat al juny havia d’afectar els 1.050 treballadors del grup però finalment només es va aplicar al departament d’administració. Aquell expedient de regulació, però, tenia vigència fins a finals d’any i ara s’ha acabat activant per a tots els departaments. Des d’aquesta setmana l’ERTO afecta les cinc empreses del grup: Caves Freixenet, Segura Viudas, Castellblanc, UCSA i Comercial Grup Freixenet. Segons han precisat fonts de la companyia, està previst que la reducció de la jornada sigui fins el dia 22 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: