Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC i VeC proposen impulsar l’eix transversal ferroviari per descongestionar l’R4

Els regidors Pere Sàbat i Ramon Arnabat van fer aquest dilluns a la tarda una roda de premsa a l’estació de RENFE de Vilafranca.

Esquerra Republicana i Vilafranca en Comú fan una crida a acordar una estratègia de ciutat sobre la xarxa ferroviària tot destacant que el tren «és un dels punts claus en el futur de Vilafranca i del Penedès». Durant aquest mandat tant ERC com VeC han situat aquest tema al centre del debat a Vilafranca identificant les mancances actuals i proposant solucions de futur per la millora de la xarxa de rodalies, l’aposta pels trens regionals i pel pas de mercaderies. En aquest sentit una de les seves propostes és l’impuls de l’Eix Transversal Ferroviari per descongestionar la R4 de la circulació de mercaderies i, de retruc, permetre millorar la mobilitat de passatgers en aquesta línia.

Les polítiques de mobilitat representen, per ERC i VeC, una prioritat i proposen una estratègia de ciutat per poder acordar entre els actors socials, econòmics i polítics una línia d’actuació conjunta per defensar els interessos de Vilafranca i el Penedès.

Sàbat i Arnabat defensen que és urgent que Vilafranca tingui una estratègia de ciutat sobre la xarxa ferroviària i els reptes que implica, tenint en consideració la ciutat i el Penedès.

Afegeixen que ara és un moment clau, ja que l’any 2021 es definiran les línies prioritàries del transport de ferrocarril durant els propers deu anys i cal que Vilafranca i el Penedès hi puguin participar amb una proposta consensuada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: