Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els 250 anys del naixement de Beethoven també s’han commemorat a Vilafranca

Avui, 16 de desembre, fa 250 anys del naixement de Ludwig Van Beethoven, un dels més grans compositors de tots els temps.

Per recordar-lo i conèixer més profundament la seva música i el que va representar en el seu moment, Vilafranca ha acollit aquest cap de setmana una conferència i un concert.

El cicle ‘A l’Agrícol parlem de música’ tenia lloc el dissabte a la tarda a càrrec de la mestra especialista de música M. Antònia Guardiet, que destacava que Beethoven va innovar amb la seva obra i va ser el precursor del romanticisme musical.

A banda d’aquesta conferència de Guardiet, l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet va organitza diumenge un concert a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer. Era un concert d’alumnes i professors, que van interpretar diferents peces de Beethoven amb piano solista, un duet de violoncel i piano i un duet de flautes travesseres. El concert també incloïa una part més desconeguda de l’obra del compositor, com explicava la professora de piano i de música de cambra Montse Ríos.

El concert estava conduït pel periodista musical David Puertas, qui destacava dos elements cabdals de la figura de Beethoven: que era un músic i compositor extraordinari i que es va creure la seva genialitat.

Puertas recomanava que ens prenguem temps per escoltar atentament la música de Beethoven, redescobrir melodies que ens són molt familiars i aprofundir en tots els seus detalls i matisos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: