Dimarts, 25 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El turisme sostenible es consolida al Penedès

Al sector turístic existeix un ampli espectre de consumidors que valoren cada cop més el turisme sostenible i respectuós amb l’entorn.

Al Penedès hi ha diverses iniciatives que caminen en aquest sentit i que estan trobant una bona resposta. És el cas de la Masia Spa Can Pascol, situada a cinc minuts del poble de Pontons. La casa compta amb un projecte sostenible d’autosuficiència energètica que té la seva raó de ser en l’afany dels seus propietaris de fomentar l’estalvi i l’aprofitament dels recursos energètics per contribuir a conservar la salut del planeta. Els clients que reben solen ser turistes de proximitat, bàsicament de Catalunya, la resta d’Espanya, França i Bèlgica, i sensibles als problemes mediambientals.

La seva propietària, la Sílvia Vinyarta, explica que ha notat un abans i un després de la pandèmia de coronavirus en el valor que dona la seva clientela a la sostenibilitat.

A Lavern-Subirats, molt a prop de l’estació de tren, hi ha l’espai municipal Enobicing Penedès, on opera l’empresa Bikemotions. Tot i que la crisi del coronavirus i, darrerament, el confinament perimetral de municipis els caps de setmana, ha fet estralls en l’activitat de l’empresa, ofereixen serveis que s’adapten a un perfil molt divers de cicloturista.

Des de la Diputació de Barcelona, el tècnic de Turisme Jordi Mas destaca que l’entorn proper de Barcelona, inclòs el Penedès, compta amb uns paisatges i unes possibilitats que s’adapten a múltiples perfils de clients.

Des de la Diputació de Barcelona hi ha diverses línies d’actuació per impulsar el turisme sostenible. Per exemple, junt amb la Cambra de Comerç de Barcelona treballen amb les empreses que tenen el distintiu de Compromís per la sostenibilitat Biosphere per millorar la sostenibilitat turística en destinació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: