Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sommelier Ferran Centelles ha analitzat la indústria vinícola de la DO Penedès

CaixaBank i elBullifoundation, en coordinació amb la DO Penedès, han reunit virtualment més de 200 empresaris.

Empresaris del sector cellerer, hostaler i de la restauració a la xerrada “El sapiens del Vi: replantejament de l’statu quo” protagonitzada per Ferran Centelles, sommelier de El Bulli.
Aquesta trobada, que no ha pogut ser presencial, forma part d’un cicle de jornades formatives que CaixaBank i elBullifoundation estan desenvolupant per totes les DO d’Espanya dirigides a analitzar i impulsar la indústria vinícola.
A la sessió també hi han participat la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, el president de la DO Penedès, Joan Huguet.
Els assistents, han pogut traslladar totes les seves qüestions i inquietuds, que s´han respost al final de la sessió. Per exemple se li ha preguntat a Ferran Centelles si es pot augmentar el valor de venda dels vins del Penedès. En aquest aspecte el sommelier ha parlat de la importància de vincular els vins a un territori.
D’altra banda respecte al futur pla estratègic de la DO ha destacat la importància de la segmentació i ha demanat generositat als cellers per un treball en comú.
Durant la sessió, Ferran Centelles ha apropat les seves investigacions en el sector vinícola recollides al Sapiens del Vi, una obra que pretén, mitjançant una visió holística i completa, interconnectar tot el coneixement disponible al voltant del món del vi, des del cultiu del raïm fins a les reaccions fisiològiques que un comensal té en degustar un vi. La gran diferència entre aquesta obra i altres de la mateixa temàtica és que s’articula a partir del mètode Sapiens, un mètode d’estudi i plasmació de coneixements desenvolupat per l’equip d’elBullifoundation, que guia i fonamenta aquesta col.lecció. El Sapiens del Vi per a la restauració gastronòmica pretén respondre al què, al quan, al com, al per què i a l’on pel que fa a la relació del vi amb la restauració gastronòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: