Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Bernat Solé convençut que el 14F es podrà fer eleccions al Parlament de Catalunya

Aquesta mitjanit ha quedat dissolt el Parlament de Catalunya de la dotzena legislatura i han quedat convocades automàticament les eleccions del 14 de febrer.

Aquest dilluns, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha signat el decret de convocatòria d’eleccions, que s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Just la setmana que Penedès TV emetrà en el programa l’Entrevista, una conversa amb el conseller de Relacions Institucionals, Bernat Solé, que divendres passat es va reunir amb els alcaldes de l’Alt Penedès per traslladar informació de l’organització de la convocatòria electoral i per rebre preguntes i preocupacions per part dels batlles.
Bernat Solé assenyala que fa mesos que estan treballant en l’operatiu i està convençut que el dia 14 de febrer es podran fer les eleccions, malgrat la pandèmia. Es treballa en tres objectius prioritaris. El primer per garantir la seguretat i la salut de tothom. En segon lloc per garantir el dret a vot a tots les ciutadans i el tercer objectiu és garantir la legitimitat de tot el procés. En aquest sentit s’ha arribat a un acord amb la Junta Electoral per facilitar el vot per correu, de manera que els ciutadans si ho volen no hauran de sortir de casa per votar.

Els municipis juguen un paper fonamental en les eleccions a l’hora de posar a disposició els espais. També en aquest sentit es vol garantir que tothom pugui anar a votar, fins i tot els positius de Covid, mitjançant unes franges recomanades per a la població.

La resta de detalls respecte a l’organització de la jornada electoral els podreu conèixer en el transcurs de l’entrevista que Penedès TV emetrà aquest proper dijous.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: