Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal tramita l’idCAT certificat per votar des de casa a les eleccions del 14F

El certificat pot evitar els desplaçaments als col·legis electorals disminuiran el seu risc de contagi i de les altres persones.

Per tal de garantir el dret de vot de tota la ciutadania d’una manera segura en l’actual situació de pandèmia, a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, les persones que ho desitgin podran realitzar tot el procés de votació sense sortir de casa. Evitant els desplaçaments als col·legis electorals disminuiran el seu risc de contagi i de les altres persones. Tothom podrà acollir-se a aquesta opció, també les persones positives de Covid-19 i els seu contactes estrets. L’idCAT certificat és un identificador digital que s’instal·la en el navegador de l’ordinador, garanteix la identitat a Internet i permet operar digitalment amb les administracions públiques. Com a conseqüència del confinament i la necessitat de la ciutadania de fer telemàticament tràmits i gestions amb les diferents administracions, enguany el Consell Comarcal ha vist incrementades molt significativament les sol·licituds d’emissió de l’idCAT certificat. Per atendre les noves sol·licituds de les persones que tramitaran l’idCAT per votar des de casa ha ampliat l’oferta de cites prèvies. Amb l’idCAT es pot fer el tràmit telemàtic de sol·licitar el vot des de casa per a les eleccions al Parlament del 14 de febrer. El tràmit de sol·licitud es pot fer fins al dia 4 de febrer. El dia de les eleccions, un treballador de Correus anirà al domicili per lliurar la documentació electoral i recollir el sobre amb el vot. Els ajuntaments de Vilafranca, Gelida i Sant Sadurní són també entitats de registre IdCAT, per la qual cosa les persones que resideixin en aquests municipis es poden adreçar als respectius ajuntaments per tramitar el certificat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: