Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ofereix 4 contractes a joves fins a 35 anys amb titulació superior

Es tracta d’un projecte emmarcat en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del Carrer Comerç, que oferirà 4 plans d’ocupació per treballar en tasques de desenvolupament de projectes per la vila.

L’alcalde Pere Regull i el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero han presentat aquest dimarts una iniciativa vinculada al Pla d’Intervenció Integral del Centre i del carrer del Comerç (PIICC) adreçada a joves de Vilafranca de fins a 35 anys i amb titulació superior, ja sigui grau universitari o de cicle formatiu de grau superior. El programa, anomenat ‘A.’ consisteix en 4 plans d’ocupació mitjançant els quals es podran contractar fins a un màxim d’un any 4 joves de fins a 35 anys per treballar en tasques relacionades amb el Pla d’Intervenció Integral.

Francisco Romero ha recordat que es tracta d’un pla transversal entre diverses regidories de l’Ajuntament que ha de ser una eina útil per sortir de la crisi provocada per la COVID-19 i promoure un desenvolupament urbà sostenible i una renovació urbana en tots els barris de Vilafranca. El tinent d’alcalde també ha recordat que el PIICC compleix la majoria d’indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030 i està preparat per captar finançament europeu amb el qual es puguin accelerar les actuacions previstes. En aquest marc, Romero ha presentat el projecte ‘A.’ com una de les potes del PIICC adreçada a la gent jove fins a 35 anys amb titulació superior, que ha patit dues crisis i té un índex d’atur elevat.

Per Romero, el benefici serà mutu. Els joves aportaran el seu talent per transformar Vilafranca i alhora adquiriran una experiència laboral d’un any treballant amb tècnics tutors dins l’Ajuntament que els donaran suport i els hi faran l’acompanyament. Els perfils que es busquen són un tècnic/a en eficiència energètica, un tècnic/a en gestió i difusió de dades, un tècnic/a de dinamització juvenil i cultural i un tècnic/a en habitatge. Les bases de les convocatòries es poden trobar al web www.vilafranca.cat/apunt i les persones interessades podran presentar el seu currículum fins al dia 9 de desembre.

Al seu torn, l’alcalde Pere Regull remarcava la tasca important que duran a terme aquests 4 joves. Se’ls oferirà una contractació i una experiència que els servirà de cara al futur i la ciutat també es beneficiarà del seu treball en àmbits tan importants com l’eficiència energètica, l’habitatge, la gestió de dades o la dinamització juvenil i cultural, ha afirmat.

Regull considera que hi haurà un abans i un després del PIICC, ja que és un pla d’intervenció per a tot Vilafranca. Remarcava que d’aquí 2-3 anys Vilafranca serà una ciutat millor, més còmode, més sostenible, més amable, amb més cohesió social i una millor mobilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: