Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un acte senzill ha recordat a Vilafranca els 10 anys dels castells com a Patrimoni de la Unesco

El 16 de novembre de 2010 es va fer públic que la Unesco reconeixia com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat els castells. A la plaça de la Vila aquest 2020 s’han llençat 10 coets per recordar-ho.

Aquest dilluns al migdia s’ha volgut celebrar el desè aniversari del reconeixement que feia la Unesco al món dels castells en declarar-lo com a Patrimoni Immaterial. Va ser el 16 de novembre de 2010, i ja en aquell moment es va posar de relleu el fet que reconeixia tot un seguit de valors que són intrínsecs al món casteller com ara el treball en equip, la integració i cohesió social, l’amateurisme de les colles i el fet de fer de l’esforç i l’alçar-se de nou després de caure un tret diferencial.

L’acte que es feia al migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca, comptava amb la presència de membres de les tres colles castelleres vilafranquines. Tots ells recordaven la importància que va tenir per els castells aquest reconeixement de la Unesco, ja que els feia visibles a nivell internacional, com apuntava el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Cisco Benet. En parlaven també Enric Pagès, president dels Xicots de Vilafranca; i Manel Trias, president de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

L’acte l’obria l’alcalde Pere Regull recordant que per Vilafranca els castells són molt importants. La plaça de la Vila, recordava, és la plaça més castellera, i ho és per que s’hi van continuar fent castells quan gairebé no se’n feien enlloc.

Després del parlament s’han llançat 10 coets amb motiu d’aquest desè aniversari, i després un grup de grallers han interpretat el toc de castells. Una pancarta al balcó de l’Ajuntament servia també per recordar aquests 10 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: