Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de persones es concentren a la plaça de la Vila en suport al poble saharauí

Acaps Wilaia Vilafranca i Madrassa Catalunya han organitzat una concentració de suport al poble saharauí que va aplegar més d’un centenar de persones

El conflicte entre el Sàhara i el Marroc, que considera el Sàhara part del seu territiori i l’ocupa, ha revifat aquestes darreres setmanes després d’anys de treva El Polisàrio saharaui denuncia que el Marroc ha trencat aquesta treva arran d’una agressió marroquina a la zona de Guerguerat, fronterera amb Mauritània.

Acaps Wilaia Vilafranca i Madrassa Catalunya són dues entitats de la vila que fa molts anys que col.laboren de manera activa amb el poble saharaui i adverteixen del perill que l’incipient conflicte que s’està vivint a la zona acabi degenerant en una guerra oberta entre les dues parts.

Durant la concentració a la plaça de la Vila una part dels manifestants, originaris del Sàhara, van cridar consignes contràries al Marroc i van criticar el posicionament d’Espanya que, des de fa molts anys, manté una actitud distant en relació al conflicte. El Sàhara va arribar a ser en el seu moment una província administrativa de l’Estat espanyol.

A la part final de la manifestació, es van llegir manifestos per part dels organitzadors i també per part de dos saharauís presents a la plaça de la Vila en els que es va reclamar la intervenció internacional per a fer possible un referèndum d’autodeterminació al país. Banderes del Sàhara i diverses pancartes demanantm la llibertat del Sàhara van omplir la plaça.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: