Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de persones es concentra per reivindicar la mort de les dones a mans d’homes

80 cadires buides simbolitzaven els 80 feminicidis i es van repartir també 80 espelmes entre les persones assistents

L’Assemblea Feminista la Ruda va convocar ahir al vespre, Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones, una concentració a la plaça de la Vila per reivindicar aquesta xacra que encara avui dia ens afecta. Tal i com explicava una de les integrants de la Ruda, Anna Via, cada any des que tenen registre dels assassinats de dones a mans d’homes es concentren recordant aquestes morts. Fins al moment, s’han enregistrat 80 assassinats. Des de la Ruda destacaven que amb la pandèmia les violències masclistes encara s’han accentuat més.

La manifestació va comptar amb un centenar de persones. Va començar amb la lectura d’un manifest, va continuar amb la lectura de dos textos de Pícara Magazine entorn a les violències masclistes per part de la Mariona Rios. Al centre de la plaça es van col·locar 80 cadires buides que simbolitzaven els 80 assassinats de dones que han tingut lloc des que es van començar a registrar. A més es van repartir 80 espelmes entre les persones assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: