Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tots els partits sobiranistes del Parlament donen suport al cas del vilafranquí Adrian Sas

Aquest dimecres, l’Adrian Sas va anar al Parlament de Catalunya per explicar el seu cas.

Aquest vilafranquí va ser detingut el desembre del 2018 mentre anava pel carrer amb el seu pare. Sas explicava que 6 agents de paisà se li van tirar a sobre i se’l van endur sense cap citació i se’l van endur cap a comissaria, on hi ha estar retingut 24 hores fins que va declarar en seu judicial. Aquesta detenció va ser com a resposta a les protestes del primer aniversari aniversari de l’1 d’octubre d’uns mesos abans. L’acusació la integren la fiscalia que li demana 7 anys i la Generalitat que en sol·licita 5 i mig. Sas critica que ‘la mateixa Generalitat que els animava a seguir apretant, ara el vol posar a la presó’.

El mateix Sas i també el grup de suport demanen que la Generalitat res retiri com a acusació particular i també afegien que només contemplen una sentència absolutòria. Han rebut el recolzament d’una trentena d’ajuntaments del Penedès i aquest dimarts també li van donar suport els quatre partits sobiranistes del Parlament de Catalunya. Des de la CUP van posar en valor la gran tasca dels grups de suport per fer front a la repressió, Catalunya en Comú – Podem va qualificar la situació d’extremada gravetat, ERC apuntava que casos com aquest contribueixen a criminalitzar el moviment independentista i Junts per Catalunya apuntava que cal seguir lluitant per garantir la preservació de drets a tothom.

Aquest diumenge, a les 12h del migdia a la Plaça de Vila, hi ha convocada una concentració de suport a l’Adrian Sas. El proper dimarts 17 al matí se celebra el judici a l’Audiència Provincial de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: