Dilluns, 24 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tornen a obrir bars i restaurants

La restauració, tancada des del divendres 16 d’octubre, torna a obrir, a partir d’avui dilluns, des de les sis del matí fins a dos quarts de deu de la nit. Com reclamava el sector, finalment es podran servir sopars.

Les taules poden tenir un màxim de 4 comensals, tot i que en poden ser més si es tracta del mateix grup de convivència. S’ha de garantir un metre de distància entre ells. Les taules han de tenir una separació de dos metres.

Sempre que es compleixin aquestes condicions, les terrasses no tenen límit d’aforament, però a l’interior només es pot arribar a un màxim del 30%. Hi ha d’haver una bona ventilació, natural o mecànica. El lliurament a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida fins a les 10.

El sector continua immers en una incertesa constant i temen que els tornin a obligar a tancar més endavant. La Iolanda Olmos, mestressa juntament amb el seu marit del restaurant vilafranquí 20A, explica que tot plegat s’està fent molt llarg.

Al mateix temps, apunta Olmos, estan indignats amb la gestió que s’ha fet fins ara.

Des del restaurant 20A demanen accions a l’administració local més enllà de la campanya dels Vilafrancs que expliquen que a ells no els ha funcionat. També exigeixen a la Generalitat que no els faci ballar més al cap donant pals de cec i a l’Estat els demanen que no els escanyin més perquè al cap i a la fi ells només volen guanyar-se la vida.

D’altra banda, el gerent del restaurant vilafranquí La Garnatxa, Antoni Hugas, també demana que els hi donin més ajudes i unes directrius clares, al mateix temps que prega que no es criminalitzi més a l’hosteleria.

A banda de bars i restaurants, gimnasos, piscines i centres esportius poden tornar a obrir, amb les limitacions que especifica Protecció Civil. Es poden reprendre les activitats extraescolars, escoles de música i dansa i altres ensenyaments no reglats, amb un màxim de sis alumnes. En matèria cultural, teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts poden reprendre l’activitat, amb la meitat d’aforament, un màxim de 500 persones per sessió i bona ventilació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: