Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Satisfacció als Estats Units i al Penedès per la victòria de Joe Biden

Hem parlat amb el Sebastian Phillips, nord-americà resident al Penedès i amb la Fina Rosés, vilafranquina resident als Estats Units.

En unes eleccions de vertigen i una polarització sense precedents, el candidat demòcrata, Joe Biden, ha estat escollit president dels Estats Units. Les eleccions es van fer dimarts de la setmana passada i la victòria no es va donar a conèixer fins dissabte, després que Biden s’imposés a Pennsilvània i hores més tard a Nevada. La majoria a les eleccions nord-americanes està fixada en els 270 vots electorals i, finalment, Biden n’ha aconseguit 290, mentre que Trump s’ha quedat amb de 240.
La gran quantitat de vots per correu han fet allargar el recompte durant 4 dies que s’han viscut amb nervis i tensió al país i també arreu del món i, encara més, tenint en compte que Donald Trump no acata el resultat i qualifica de ‘frau’ la victòria del seu opositor. Sebastian Phillips, un estudiant de Ciències Polítiques nord-americà i resident al Penedès, qualifica de molt greu l’actitud de Trump i alerta que tindrà conseqüències.

Des dels Estats Units, la vilafranquina Fina Rosés també considera aquesta reacció de l’encara president com ‘inaudita a la història dels Estats Units’. Malgrat això, Rosés celebra el triomf de Biden i diu que ‘ha guanyat l’optimisme i la moralitat’.

La Fina Rosés viu al nord de Califòrnia i explica que en el seu estat, on els demòcrates han obtingut el 66% dels vots davant un 33% que ha votat als republicans, estan també molt contents per la que serà primera dona vicepresidenta dels Estats Units, que a més també serà la primera racialitzada que ocuparà el càrrec.

Joe Biden serà, doncs, el 46è president dels Estats Units. És el candidat que ha obtingut més vots de tota la història del país, més de 74 milions. Assumirà el càrrec el 20 de gener amb dos reptes importants: lluitar contra el coronavirus i reconstruir l’ànima de la nació americana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: