Dijous, 8 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Vegueria organitza dos debats que emet Penedès TV en el marc del procés del Pla Territorial

La Generalitat ha engegat un procés participatiu per marcar les línies bàsiques del que ha de ser el Pla Territorial del Penedès, centrades en la reflexió sobre 4 punts bàsics.

Des de Pro Vegueria Penedès creuen que cal ser molt clars en definir aquests punts, que han de ser la base del redactat del Pla. Per això proposen una idea central per a cadascun d’ells. Per exemple es volen centrar en els Espais Oberts, per avançar cap a ser una Regió Agroalimentària, en els Assentaments per que el Pla desqualifiqui espais actualment qualificats com urbanitzables per retornar-los al seu estat original. També es vol plantejar el Model econòmic i productiu, centrant-se en potenciar l’activitat econòmica existent, com vi, pesca, alimentació, components de l’automòbil, pell i vestit, paper i embalatge, turisme en diferents modalitats, amb innovació, formació i sobirania energètica. I la Mobilitat entenent que no cal preveure cap nova carretera i sí millorar les existents, tant físicament com suprimint peatges. Per tot plegat han organitzat dos debats pels propers 1 i 3 de desembre a les set de la tarda a l’Auditori del VINSEUM, i que seran retransmesos en directe per la Televisió Penedès i per la Ràdio Vilafranca.
El president de Pro Vegueria Penedès, Fèlix Simón, lamenta que les autoritats no permetin l’entrada de públic a l’auditori del Vinseum perquè el seu objectiu és generar debat en tre la ciutadania però apunta que es podran fer preguntes abans i durant els debats a
Per televisió també es faran 3 reemissions a l’endemà dies 2 i 4 respectivament, en les franges horàries de les 11h , 19h i 23h. El coordinador de dels debats, Jordi Cuyàs, assenyala que es buscat una reflexió prèvia a les concrecions del Pla.
El debat del dia 1 de desembre és sobre el model productiu i comptarà amb Josep Ametller d’Ametller Origen, Ramon Giró, president Cambra de Comerç Alt Penedès, Joan Huguet, president Denominació d’Origen Penedès, Francesc Rica, secretari general UGT Anoia, Alt Penedès i Garraf i Josep Mª Romero, secretari general CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf.
El debat del dia 3 de desembre és sobre el model ferroviari que volem i comptarà amb Joan Amorós, president FERRMED – El Corredor del Mediterrani, Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges – Taula de Mobilitat del Penedès, Pau Batlle de SOS Penedès, i Pep Solé, de Pro Vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: