Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Picabaralla entre ERC i govern local per les ajudes als comerciants

Les ajudes als comerciants de la Vila han generat a les últimes hores un seguit de retrets entre govern i l’oposició. Els republicans van fer ahir una roda de premsa telemàtica per reclamar ajudes directes als comerços per part de l’Ajuntament, mentre que el titular de Promoció Econòmica els acusa de tapar amb crítiques la mala gestió de les ajudes dels autònoms que ha portat al conseller d’ERC El Homrani a cessar la cúpula del departament.

Des d’ERC Vilafranca demanen al govern un programa d’ajuts per al manteniment i impuls de l’activitat econòmica d’autònoms, empreses i comerços que han aturat la seva activitat i han vist reduïts dràsticament els seus ingressos. Un ajut que complementi, diuen els republicans, els que han posat en marxa altres administracions i que els criteris d’atorgament dels ajuts siguin per aquelles activitats afectades per la suspensió i també aquelles que han vist reduït els seus ingressos amb un percentatge important i hagin mantingut els llocs de treball.
Els republicans lamenten que enlloc d’activar aquest programa d’ajuts directes, s’ha optat per una campanya com la dels Vilafrancs que qualifiquen de ‘nefasta’ i de ‘complet fracàs’, ja que només s’han gastat 60.000 dels 500.000 euros previstos, per tant, comerciants, restauradors i altres autònoms no han obtingut la injecció de diners que el govern preveia. Ho expllicava Gemma Urgell, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca.

Respecte aquesta qüestió, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort explica que la iniciativa ha estat fruit d’una diagnosi prèvia amb tots els actors implicats, socials i també polítics. Es va acordar que les ajudes directes les donarien administracions superiors i que aquestes es complentarien amb iniciatives diferents que estimuléssin l’activitat al comerç local, com ara els Vilafrancs. Montfort acusa de tapar amb crítiques la mala gestió de les ajudes dels autònoms.
Montfort ha anunciat, a més, que es farà una nova edició dels Vilafrancs que els permetrà corregir allò que no hagi acabat de funcionar.

D’altra banda, una altra de les mesures estrella anunciades pel govern municipal, segons explica ERC, era el Marketplace, un mercat digital on els comerços de Vilafranca poguessin vendre de forma online i facilitar la logística. Set mesos més tard del seu anunci i a l’inici de la campanya de Nadal, els republicans lamenten que encara no està en marxa.
Monfort creu que cal fer bon market place i que això requereix temps. Aquests propers dies, el govern local donarà a conèixer els detalls de la iniciativa.

Els republicans també lamenten que a les portes de la campanya de Nadal, encara no s’hagin presentat les accions de dinamització del comerç i il·luminació de Nadal. El govern es defensa dient que està en marxa i que quan sigui el moment ho donaran a conèixer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: