Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Peter Garriga ha recordat a Penedès TV la fita de la sonda Galileu ara fa 25 anys

El 7 de desembre de 1995 la NASA va fer entrar una sonda dins l’atmosfera de Júpiter, en una nova fita històrica per a la ciència.

Treballant en aquell projecte hi havia el vilafranquí Peter Garriga, que és enginyer de telecomunicacions. Peter Garriga, que té 83 anys, ha explicat la seva experiència en el transcurs del programa l’Entrevista de Penedès TV.
El projecte Galileu va ser un treball de molts anys i amb participació de diverses empreses de tecnologia aeroespacial. Peter Garriga treballava a la Hughes Aircraft Company de Califòrnia i va encarregar-se de les telecomunicacions que havien de posar en contacte la sonda amb l’aeronau.

La Galileo va ser llançada l’octubre de 1989 i no va arribar a llançar la sonda atmosfèrica a Júpiter fins el dia 7 de desembre de 1995. El projecte havia de durar una hora, recollint la màxima informació, i Peter Garriga no oblidarà mai els nervis que es van viure.

Tot i que ja porta una colla d’anys jubilat apunta que encara ara s’estan analitzant dades recollides per la sonda i remarca la dificultat de projectes com aquest.

Garriga també ha recordat els seus lligams amb Vilafranca. El seu avi havia estat mestre d’armes de la caserna. Quan va esclatar la guerra civil el seus pares van marxar als Estats Units i ell va néixer allà. Acabada la Guerra Mundial van tornar a viure a Vilafranca. El Peter Garriga tenia 8 anys i va estudiar a l’escola Sant Ramon. Als 18 anys va decidir deixar la família a Vilafranca i anar-se’n als Estats Units a estudiar enginyeria i assolits els estudis aviat li van proposar feina en una empresa de Califòrnia que treballa per la NASA, on s’hi va quedar definitivament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: