Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mans Unides comença una campanya per recollir les pessetes que deixaran de tenir valor

El Banc d’Espanya deixarà de canviar pessetes properament, 18 anys després que la pesseta fos substituïda per l’euro com a moneda de curs legal a Espanya.

En l’actualitat, els espanyols tenen encara sense canviar en pessetes l’equivalent a 1.600 milions d’euros. Mans Unides ha vist en aquesta circumstància una oportunitat per a millorar els seus ingressos, i amb ells, el seu treball pels més desfavorits, i ha decidit posar en marxa una campanya de captació de fons sota el nom de “Les teves pessetes poden salvar vides”.
L’Isabel Giménez, del Grup Tercer Món-Mans Unides, apunta que és una campanya a nivell de tot l’Estat.

A Vilafranca el Grup Tercer Món recorda que anualment es finança un projecte de salut, educació o promoció de la dona en algun país en vies de desenvolupament. La Covid ha fet disminuir en picat els ajuts als països empobrits.

Una manera de participa-hi pot ser portant aquelles pessetes que continuen per casa i que no s’han canviat per euros. Totes aquelles persones que vulguin donar a Mans Unides les pessetes que encara conservin, tant en monedes com en bitllets, poden fer-ho en diferents establiments de Vilafranca en els que s’ha distribuït guardioles de la campanya. La recollida ja s’ha iniciat i finalitzarà el 14 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: