Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les aigües residuals de l’Alt Penedès mostren una circulació alta del coronavirus

Nombrosos estudis científics han evidenciat que les aigües residuals no tractades són un bon indicador de la circulació de virus en una població.

Per aquest motiu, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua han impulsat la Xarxa de monitorització del nou coronavirus en aigües residuals.

El Sarsaigua, que es pot consultar a Sarsaigua.icra.cat, és un visor web que mostra l’estat actual de la circulació del virus en diferents municipis de Catalunya a través de l’aigua residual. Al visor es pot comprovar que la circulació del coronavirus a les aigües residuals de l’Alt Penedès és actualment alta, com indica el color vermell, tot i que manté una tendència estable respecte les dades anteriors.

El projecte Sarsaigua està coordinat per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua i compta amb la participació de tres laboratoris de referència pel que fa l’anàlisi de virus en mostres ambientals i clíniques.

Les dades serveixen al Departament de Salut i al PROCICAT per disposar d’informació anticipada i activar els mecanismes i les accions que considerin adients. Sarsaigua permet obtenir una informació objectiva i general de la circulació del virus a les poblacions connectades a les depuradores i té una elevada representativitat territorial a través del control de les 56 depuradores analitzades que tracten el 80% de les aigües residuals de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: