Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca presenta el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç

La idea és que les accions del pla contribueixin a la recuperació econòmica, especialment dels sectors més colpejats per la crisi de la Covid-19, i a la generació d’ocupació.

El pla és transversal i preveu actuacions de regeneració urbana, en la línia de la que s’està fent a la plaça de l’Oli, al centre històric, al carrer Comerç i a altres indrets estratègics de la vila. També contempla una promoció de dotze habitatges de lloguer per a joves al carrer Vidal i un pla d’ocupació per a joves.

La idea és que totes aquestes accions contribueixin a la recuperació econòmica, especialment dels sectors més colpejats per la crisi de la Covid-19, i a la generació d’ocupació. Tot això mentre la ciutat estén un model urbanístic basat en criteris «inclusius, adaptats, sostenibles, naturalitzats i amb perspectiva de gènere».

L’alcalde de Vilafranca i el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció territorial i serveis urbans han presentat el pla aquest dimarts al matí en una roda de premsa telemàtica.

Pere Regull afirmava que Vilafranca no serà la mateixa d’aquí a tres anys, quan s’hagin desenvolupat totes aquestes actuacions, i que la vila guanyarà sobretot en qualitat de vida.

Per la seva part, Francisco Romero ha explicat que el pla recull l’esperit de les antigues lleis de barris per la seva «ambició i transversalitat» i que s’ha delimitat el barri del Centre i la zona del carrer Comerç per aprofitar «les sinergies d’aquests dos actius que donen identitat a la ciutat i que necessiten renovació urbana, econòmica i social».

De moment l’Ajuntament invertirà 2 milions d’euros amb la voluntat de captar noves aportacions dels fons de recuperació de la Unió Europea. Segons Romero, Vilafranca està «molt ben posicionada» per optar a aquests fons, amb un projecte que compleix la pràctica totalitat d’indicadors de desenvolupament sostenible.

Dels 2 milions d’euros municipals ja previstos per dedicar a aquest pla, l’any 2021 es preveu invertir uns 450.000€ en el manteniment de vies públiques, sobretot del centre. Per al 2022 es preveuen inversions en la regeneració urbana dels carrers de la Lluna i del Carme, el sector de carrer i la plaça de Puigmoltó i el carrer Sant Jocund i el carrer Banys. En aquest cas la inversió total seria d’uns 660.000€.

També es preveu que al 2022 s’iniciï la rehabilitació de l’edifici d’urgències de l’antic hospital al carrer Vidal per acollir un total de 12 allotjaments de lloguer per a joves, amb una inversió prevista de gairebé 950.000€.

En la línia de facilitar la mobilitat entre els dos costats del cobriment de les vies, es preveu també la nova urbanització del primer tram de la rambla de la Girada. Una darrera línia del pla és un programa per a l’ocupació de joves menors de 35 anys pel qual es contractaran persones amb titulació en cicles formatius o graus universitaris per donar suport a l’Ajuntament en les tasques vinculades a les línies de treball d’aquest pla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: