Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca impulsa accions de suport a persones grans que viuen soles

Es vol potenciar una xarxa de suport a les persones majors de 80 anys que viuen soles a la vila, centrada en voluntaris que col·laborin fent trucades telefòniques d’acompanyament.

De fet es busquen persones voluntàries per fer trucades telefòniques d’acompanyament a persones grans de Vilafranca que viuen soles. Es tracta de la creació d’una xarxa de suport formada per persones que col·laborin desinteressadament fent trucades telefòniques d’acompanyament a persones majors de 80 anys.

Aquesta iniciativa s’inclou dins el projecte “Obrint Camins” i parteix de l’experiència d’una prova pilot impulsada per l’Ajuntament el primer semestre de 2020. Durant l’estat d’alarma per la primera onada de la pandèmia del Coronavirus, i arran del confinament domiciliari, es van realitzar trucades telefòniques a persones grans que havien de romandre al domicili continuadament.

Per donar continuïtat al projecte, ara es fa una nova crida. Es contactarà amb les persones que es mostrin interessades a col·laborar en aquesta iniciativa, valorant preferentment les persones que tinguin formació o experiència en l’àmbit social o sanitari. En breu es farà una formació virtual per totes les persones que s’hagin inscrit al projecte i s’espera començar les trucades en unes setmanes.

El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, remarca que, si en les trucades es detecta alguna necessitat social, els Serveis Socials se’n farien càrrec immediatament.

Les persones interessades en fer de voluntàries es poden adreçar als telèfons 938905917 i 648261147 o correu electrònic

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: